Kayseri Kadı Burhaneddin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

WEB https://kadiburhaneddinmtal.meb.k12.tr
Adres : TACETTİN VELİ MAHALLESİ ŞİREMENLİ CAD ORTAOKUL SOKAK NO.1 MELİKGAZİ / KAYSERİ
VİZYON : Atatürk ilkeleri ve inkılapları ışığında yaratıcı, araştırıcı, mesleğinin bilincinde, ekip çalışması yapabilen, toplum sorunlarına duyarlı, çağı yakalamış örnek sağlık personeli yetiştiren bir eğitim kurumu olmak.
MİSYON : Tüm bireylere 21.yy. da sağlık alanında hızla gelişen ve değişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek bilgi, beceri ve davranışları kazandırmak, onların ilgi ve istekleri doğrultusunda ekonomik, toplumsal ve kültürel gelişmelerini sağlamak ülkemizdeki bütün sağlık birimlerine yardımcı sağlık personeli yetiştirmek, ülkenin sağlık sorunlarını en aza indirmek, rehberlik ve uygulama etkinliklerini sunmak için varız.
BAŞARILAR :

Saatler : 08.00 - 17.00
Servis : Servisimiz bulunmamaktadır.
Ulaşım : Otobüs, Tramvay
Yerleşim Yeri : Melikgazi Kayseri
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Merkezde Valiliğe 1 km uzaklıkta
Kontenjan Bilgileri : Okulumuzda Sağlık Hizmetleri Alanına Anadolu Teknik Programına LGS sınav puanı ile 30 öğrenci, Anadolu Meslek Programına Yerel Yerleştirme Sistemi ile 102 öğrenci almaktadır. Mevcut Dallar: Hemşire Yardımcılığı, Ebe Yardımcılığı, Sağlık Bakım Teknisyenliğidir. Okulumuzda yukarıda belirtilenlerden başka bir alan/dal bulunmamaktadır.
Taban-Tavan Puan Bilgileri : Yüzdelik dilim % 10 ile % 16 arasındadır.
Okulun Sınav Başarı Durumu : 2020-2021 Öğretim Yılında 45 Öğrencimiz Yüksek Öğrenime Yerleşmiştir.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : Mezun öğrenciler Yüzde 50 oranında bir üst öğrenime yerleşiyorlar
Sportif Etkinlikler : Basketbol, Voleybol, Bocce
Bilimsel Etkinlikler : Tubitak projelerine katılıyoruz
Proje Çalışmaları : AB Projelerine müracaat ve katılım sağlanmıştır.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : Öğretmen ve öğrencilerimiz İspanya kanarya adalarına ve Malaga şehrine, Portekiz ve Polonya'ya staj amacıyla gitmişlerdir.
Diğer Hususlar : Okulumuz 2019-2020 öğretim yılında 1 şube (30 öğrenci) Anadolu Teknik Programı Sağlık Hizmetleri Alanına sınavla alacaktır. Diğer öğrenciler Anadolu Meslek Programına yerel yerleştirme sistemi ile alınacaktır. Bu öğrencilerimiz 10 Sınıfta Sağlık Hizmetleri Alanına geçeceklerdir. 11. Sınıfa geçen öğrencilerimiz tercihlerine ve 10. sınıf yıl sonu başarı puanı üstünlüğüne göre Hemşire Yardımcılığı, Ebe Yardımcılığı veya Sağlık Bakım Teknisyenliği Dallarından birine geçebileceklerdir.